• Hoofdgerechten

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vis is een gezond en smakelijk ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept van Anna Meyer combineert ze vis met een kruidenkorstje en een paprikasaus. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen kan maken.

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus

Ingrediënten

  • 4 stukken visfilet (zalm, kabeljauw of andere vis naar keuze)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de olijfolie, paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom. Leg de visfilets in de kom en bedek ze met het kruidenmengsel. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de vis in de oven gedurende 15-20 minuten.

Verwarm intussen de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum en olijfolie toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor vis met kruidenkorstje en paprikasaus. Deze vis is een perfecte maaltijd voor een zomerse avond. Het is eenvoudig te bereiden en heerlijk om te eten. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke vis met kruidenkorstje en paprikasaus.

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, kun je ook eens kijken naar pizza op bbq zonder steen of cupcake recept zonder ei . Geniet van deze heerlijke recepten en maak er een heerlijke maaltijd van!

Serveer de vis met de paprikasaus en eventueel wat extra olijfolie.

Kooktijd

Kooktijd: 25 minuten

vis in paprikasaus www.leukerecepten.nl

Tips

  • Je kunt de vis ook in de pan bakken in plaats van in de oven.
  • Vervang de rode paprika door groene paprika als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat chilipeper toe aan de saus als je het gerecht pittiger wilt maken.

Conclusie

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen kan maken. Het is een gezond en smakelijk alternatief voor vlees en een goede manier om vis te eten. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.