• Bijgerechten

Guacamole recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De guacamole is een heerlijk Mexicaans gerecht dat gemaakt wordt van avocado's, tomaten, uien, knoflook, koriander en jalapeño's. Het is een eenvoudig en lekker recept dat binnen 15 minuten klaar is. In dit artikel deelt chef-kok Anna Meyer haar recept voor guacamole.

Guacamole

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 jalapeño, fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Schil de avocado's en verwijder de pit. Snijd de avocado's in kleine stukjes en doe ze in een kom.

guacamole maken

2. Voeg de ui, tomaat, knoflook, jalapeño, koriander, limoensap, zout en peper toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor guacamole gedeeld. Het is een eenvoudig en lekker gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder avocado's, limoen, knoflook, jalapeño en koriander. Het is een perfecte bijgerecht voor een feestje of een avondmaaltijd. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak!

Als je op zoek bent naar een ander lekker gerecht, probeer dan eens de kaas sterren van bladerdeeg of de groene asperges schillen? .

3. Gebruik een vork om de avocado's te pureren en meng alles goed door elkaar.

4. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.

Kooktijd

Het klaarmaken van de guacamole duurt ongeveer 15 minuten.

Kooktips

  • Gebruik alleen rijpe avocado's voor het beste resultaat.
  • Voeg meer of minder jalapeño toe naar smaak.
  • Voeg meer limoensap toe als je van een zuurtje houdt.

Conclusie

Guacamole is een heerlijk Mexicaans gerecht dat gemakkelijk en snel te maken is. Met dit recept van Anna Meyer kun je binnen 15 minuten een heerlijke guacamole maken. Probeer het recept en geniet van de smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer , een chef-kok met jarenlange ervaring in het koken van Mexicaanse gerechten.