• Hoofdgerechten

Vegan Gado Gado - Een heerlijke Indonesische salade

Ingrediëntcalculator

Gado Gado is een authentieke Indonesische salade die wordt gemaakt met krokante groenten, pindasaus en een knapperige topping. Deze veganistische versie is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer en is een heerlijke manier om de smaken van Indonesië te proeven.

Vegan gado gado

Deze salade is een geweldige manier om je maaltijd te verrijken met een knapperige, krokante salade. Het is ook een geweldige manier om je maaltijd te verrijken met een knapperige, krokante salade. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in slechts 30 minuten kunt bereiden.

Ingrediënten

  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 kopje taugé
  • 1/2 kopje pinda's, gemalen
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje sesamolie
  • 1/4 kopje suiker
  • 1/4 kopje azijn
  • 1/4 kopje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje gember, fijngehakt
  • 1/4 kopje chilipepers, fijngehakt
  • 1/4 kopje koriander, fijngehakt
  • 1/4 kopje komijnzaad, fijngehakt
  • 1/4 kopje sesamzaad, fijngehakt
  • 1/4 kopje zout
  • 1/4 kopje peper

Instructies

Begin met het maken van de pindasaus. Doe de pinda's, sojasaus, sesamolie, suiker, azijn, knoflook, gember, chilipepers, koriander, komijnzaad, sesamzaad, zout en peper in een blender en mix tot een gladde saus. Zet de saus apart.

Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Leg de komkommer, paprika en wortel op een bakplaat en bestrooi met olijfolie. Bak de groenten in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze krokant en goudbruin zijn. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen.

Vegan Gado Gado is een heerlijke Indonesische salade die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een veganistisch gerecht dat bestaat uit een mix van groenten, kroepoek, pindasaus en komkommer. Het is een lekker en gezond gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak!

Wil je meer lekkere veganistische gerechten maken? Probeer dan eens lasagnebladen koken zonder plakken of cupcake recept zonder melk !

Verdeel de gebakken groenten over 4 borden. Voeg de taugé toe en garneer met de pindasaus. Serveer meteen.

Vegan gado gado

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze veganistische Gado Gado salade is ongeveer 30 minuten.

Kooktips

  • Voor een extra knapperige topping, voeg wat geroosterde pinda's toe aan de salade.
  • Voor een extra smaakvolle salade, voeg wat verse koriander toe aan de pindasaus.
  • Voor een extra pittige salade, voeg wat extra chilipepers toe aan de pindasaus.

Probeer deze heerlijke veganistische Gado Gado salade, gemaakt met krokante groenten, pindasaus en een knapperige topping. Volg de stappen van Anna Meyer en geniet van deze authentieke Indonesische salade.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok met een passie voor het koken van veganistische gerechten. Volg haar op Instagram voor meer heerlijke veganistische recepten.