• Hapjes en snacks

Gevulde Abrikozen met Mascarpone - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Gevulde abrikozen met mascarpone is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. Het is een perfecte afsluiter voor een diner of een feestelijke gelegenheid. De combinatie van de zoete abrikozen met de romige mascarpone is een ware traktatie. Dit recept is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Gevulde abrikozen met mascarpone

Ingrediënten

  • 12 abrikozen
  • 200 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg de abrikozen in een ovenschaal. Meng de mascarpone met de suiker en het vanille-extract. Vul de abrikozen met het mascarponemengsel. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de abrikozen in de oven gedurende 15 minuten. Serveer de gevulde abrikozen met mascarpone warm of koud.

Gevulde abrikozen met mascarpone is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. De zoete abrikozen worden gevuld met een romige mascarponevulling en afgemaakt met een vleugje kaneel. Het is een perfecte snack of dessert voor een feestje of een avondje thuis. Probeer ook eens groene asperges wokken met kip of hapje met avocado en tomaat .

Kooktips

  • Gebruik voor dit recept alleen rijpe abrikozen. Als de abrikozen niet rijp zijn, kun je ze een paar minuten in de oven bakken voordat je ze vult.
  • Je kunt de gevulde abrikozen ook met een laagje chocoladeglazuur serveren.
  • Je kunt de gevulde abrikozen ook met een laagje poedersuiker bestrooien.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Conclusie

Gevulde abrikozen met mascarpone is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd kunt maken. De combinatie van de zoete abrikozen met de romige mascarpone is een ware traktatie. Probeer dit recept en geniet van de heerlijke smaak.

abrikoos met mascarpone www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.