• Nagerechten

Raffaello Toetje in een Glaasje - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Raffaello toetje in een glaasje is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekker en verfrissend toetje dat je meteen kunt serveren. Het is een perfecte afsluiter van een maaltijd. In dit artikel geven we je het recept voor dit heerlijke toetje, samen met wat tips en trucs.

Raffaello toetje in een glaasje

Ingrediënten

  • 200 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 200 gram Raffaello koekjes
  • 50 gram gesmolten boter
  • 50 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

Begin met het maken van de roomkaasvulling. Klop de slagroom met de suiker en het vanille extract totdat het stijf is. Voeg dan de roomkaas toe en klop het geheel nog een paar minuten. Zet de vulling daarna even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verkruimel de Raffaello koekjes en meng deze met de gesmolten boter en de geraspte kokos. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en druk het aan. Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Raffaello Toetje in een Glaasje is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker toetje dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte afsluiter van een maaltijd of een lekker tussendoortje. Je kunt het ook als een verrassing voor je gasten maken.

Het recept is eenvoudig en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Je hebt onder andere koekjes, roomkaas, slagroom, suiker en Raffaello-snoepjes nodig. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals vers fruit of chocolade.

Het is een leuk idee om dit toetje te serveren met andere lekkernijen zoals hoe lang kerststol bewaren of mexicaanse ovenschotel met rijst . Je kunt het ook als een verrassing voor je gasten maken. Het is een heerlijk toetje dat iedereen zal waarderen.

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Verdeel de roomkaasvulling over de koekjes en zet het toetje daarna een paar uur in de koelkast. Serveer het toetje in glaasjes en garneer het met wat extra geraspte kokos.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

raffaello-toetje

Tips en Trucs

  • Je kunt de koekjes ook in een springvorm maken. Bak de koekjes dan ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Je kunt het toetje ook met andere koekjes maken. Probeer bijvoorbeeld eens Oreo koekjes.
  • Je kunt het toetje ook met andere smaken maken. Probeer bijvoorbeeld eens aardbeien of frambozen.

Conclusie

Raffaello toetje in een glaasje is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekker en verfrissend toetje dat je meteen kunt serveren. Probeer het recept eens en geniet van dit heerlijke toetje!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in het maken van heerlijke desserts.