• Voorgerechten

Pittige Gambas Recept - Klaar in 20 Minuten

Ingrediëntcalculator

Pittige gambas is een heerlijk gerecht dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Deze pittige gambas zijn een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Pittige gambas

Ingrediënten

  • 500 gram gambas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels pittige paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de gambas op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  3. Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en meng goed.
  4. Bak de gambas in de oven gedurende 15-20 minuten.
  5. Haal de gambas uit de oven en voeg het citroensap toe.
  6. Serveer de pittige gambas met rijst of salade.

Kooktips

  • Gebruik verse knoflook voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de gambas wat sappiger wilt maken.
  • Vervang de pittige paprikapoeder door milde paprikapoeder als je het gerecht minder pittig wilt maken.

Conclusie

Pittige gambas is een heerlijk gerecht dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Probeer dit recept voor pittige gambas en geniet van een heerlijke maaltijd. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat.

Pittige Gambas Recept - Klaar in 20 Minuten is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van knapperige gamba's, knoflook, chilipepers en verse kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als bijgerecht bij nachos met guacamole en tomatensalsa .

Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je kunt het ook combineren met andere gerechten zoals wat is een bokkenpootje . Het is een heerlijk recept dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Probeer het vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.