• Bijgerechten

Patatas Bravas - Een authentieke Spaanse Tapas Recept

Ingrediëntcalculator

Patatas Bravas is een authentieke Spaanse tapas recept dat al eeuwenlang wordt geserveerd in bars en restaurants over de hele wereld. Deze heerlijke aardappelgerecht is een favoriet bij veel mensen en is een eenvoudig recept om te maken. Met de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je deze heerlijke tapas gemakkelijk thuis maken.

Patatas bravas

Ingrediënten

  • 500 gram kleine aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 kopje tomatensaus
  • 1/4 kopje mayonaise
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel chilipoeder

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Bestrooi de aardappelblokjes met het paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Bak de aardappelblokjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Patatas Bravas is een authentiek Spaanse tapas recept dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van gebakken aardappelen, knoflook, paprika, ui en tomatensaus. Het is een eenvoudig recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Probeer het eens met vijgen met geitenkaas oven of hoeveel weegt een witte kool voor een extra smaakvolle maaltijd.

Terwijl de aardappelen bakken, maak je de saus. Meng de tomatensaus, mayonaise, Worcestersaus, azijn, suiker en chilipoeder in een kom. Roer alles goed door elkaar en zet de saus opzij. Als de aardappelen klaar zijn, haal je ze uit de oven en serveer je ze met de saus.

Tips

  • Je kunt de aardappelen ook in de airfryer bakken in plaats van in de oven. Bak ze dan gedurende 15-20 minuten op 180 graden Celsius.
  • Je kunt de saus ook vervangen door een kant-en-klare Patatas Bravas saus.
  • Je kunt de aardappelen ook serveren met een dip van mayonaise en knoflook.

Conclusie

Patatas Bravas is een authentieke Spaanse tapas recept dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Met de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je deze heerlijke tapas gemakkelijk thuis maken. Probeer deze heerlijke tapas recept voor Patatas Bravas en geniet van deze heerlijke tapas.

patatas bravas

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food