• Hoofdgerechten

Pannenkoeken Recept - Makkelijk en Lekker!

Ingrediëntcalculator

Pannenkoeken zijn een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig en snel pannenkoeken maken die heerlijk smaken. Met de juiste ingrediënten en de juiste techniek kun je de perfecte pannenkoeken maken. Lees hieronder hoe je het recept kunt maken.

Pannenkoeken recept

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 ml melk
  • 50 gram boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag. Smelt de boter in een pan en voeg toe aan het beslag. Roer goed door.

Bakken

Verwarm een koekenpan en voeg wat boter toe. Giet een klein beetje beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is. Serveer de pannenkoeken met stroop, poedersuiker of andere toppings naar keuze.

Pannenkoeken zijn een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke pannenkoek maken. Je kunt de pannenkoeken zoet of hartig maken, afhankelijk van je smaak. Probeer ook eens een hartige galette of een salade met perzik en tomaat .

Het recept voor de pannenkoeken is eenvoudig. Je hebt nodig: 250 gram bloem, 2 eieren, 500 ml melk, 2 eetlepels boter, een snufje zout en wat suiker. Meng de bloem, eieren, melk, boter, zout en suiker in een kom. Roer het mengsel goed door elkaar totdat het een glad beslag is. Verwarm een koekenpan en voeg wat boter toe. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Serveer de pannenkoeken met je favoriete topping.

Kooktijd

Het duurt ongeveer 10 minuten om de ingrediënten te mengen en de pannenkoeken te bakken.

Kooktips

  • Gebruik een goede kwaliteit bloem voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra boter toe aan de pan als de pannenkoeken aan het bakken zijn.
  • Gebruik een kleinere pan voor kleinere pannenkoeken.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig en snel heerlijke pannenkoeken maken. Volg de stappen en gebruik de juiste ingrediënten en technieken om de perfecte pannenkoeken te maken. Vergeet niet om de pannenkoeken te serveren met je favoriete toppings. Veel plezier met het maken van deze heerlijke pannenkoeken!

pannenkoek-recept

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.