• Voorgerechten

Pasteitjes met Champignons - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en eenvoudig recept voor pasteitjes met champignons, dan is dit het recept voor jou. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, heeft dit heerlijke recept ontwikkeld. Met dit recept kun je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Pasteitjes met champignons

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de champignons, uien en knoflook in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en boter in een pan en voeg de groenten toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kookroom toe en roer totdat het een gladde saus is. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor pasteitjes met champignons. Deze pasteitjes zijn een perfecte snack of lunch. Ze zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten. De ingrediënten zijn eenvoudig en de bereiding is snel. De pasteitjes zijn een geweldige manier om champignons te eten.

Als je de pasteitjes met champignons wilt maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: champignons, boter, bloem, melk, kaas, zout en peper. Begin met het koken van de champignons in de boter. Voeg vervolgens de bloem toe en roer totdat het een dikke saus wordt. Voeg dan de melk toe en roer totdat het een glad mengsel is. Voeg dan de kaas toe en roer totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.

Vervolgens kun je de pasteitjes maken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel het champignonmengsel over de ovenschaal en bedek met bladerdeeg. Bak de pasteitjes in de oven gedurende 20-25 minuten. Serveer de pasteitjes warm met een salade.

Probeer ook eens kokossaus maken voor fruit of aardappelkroketten in de oven voor een heerlijke maaltijd. Anna Meyer's pasteitjes met champignons zijn een heerlijk recept dat iedereen kan maken.

Rol het bladerdeeg uit en snij het in vierkanten. Leg een lepel van de saus op elk vierkant en vouw de vierkanten dubbel. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 15 minuten in de oven. Serveer de pasteitjes warm.

paddenstoel-pastei

Kooktips

  • Je kunt de pasteitjes ook invriezen en later opwarmen in de oven.
  • Je kunt de saus ook vervangen door een andere saus naar keuze.
  • Je kunt de pasteitjes ook serveren met een salade.

Met dit recept van Anna Meyer kun je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke pasteitjes met champignons. Klik hier voor meer recepten van Anna Meyer.