• Lunch

Kip Kerrie Salade - Een heerlijke salade met een Indische twist

Ingrediëntcalculator

De Kip Kerrie Salade is een heerlijke salade met een Indische twist. Deze salade is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. De salade is perfect als lunch of als bijgerecht bij een Indisch gerecht. De salade is gemaakt door chef-kok Anna Meyer.

Kip kerrie salade

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met 2 eetlepels kerriepoeder. Leg de kip op een bakplaat en bak deze in de oven gedurende 20 minuten.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en paprika. Voeg de tomaat toe en bak deze nog 2 minuten mee.

Kip Kerrie Salade is een heerlijke salade met een Indische twist. Het is een perfecte combinatie van kip, kerrie, groenten en kruiden. Het is een lekker en gezond alternatief voor een maaltijd. Probeer het eens met gevulde paprika bbq mozzarella of omelet met spinazie en zalm voor een extra smaakvolle maaltijd!

Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, citroensap, kerriepoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Voeg de gebakken kip en groenten toe en meng alles goed door elkaar.

Serveer de salade op een bord en garneer met wat extra kerriepoeder.

Kooktijd

De kooktijd voor de Kip Kerrie Salade is ongeveer 25 minuten.

Tips

  • Vervang de kipfilet door kipdrumsticks of kipburgers.
  • Vervang de mayonaise door crème fraîche.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals wortel, courgette of paprika.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals koriander, chili of gember.

Conclusie

De Kip Kerrie Salade is een heerlijke salade met een Indische twist. De salade is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. De salade is perfect als lunch of als bijgerecht bij een Indisch gerecht. Probeer deze salade eens en geniet van de heerlijke smaak!

Dit artikel is geschreven door chef-kok Anna Meyer.