• Hoofdgerechten

Pastaschelpen met Ricotta - Een heerlijke Italiaanse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Pastaschelpen met ricotta is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze maaltijd is een combinatie van smaken en texturen die je zeker zal waarderen. Volg de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd.

Pastaschelpen met ricotta

Ingrediënten

  • 500 gram pastaschelpen
  • 500 gram ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Stap 1: Kook de pastaschelpen

Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een theelepel zout toe aan het kokende water. Voeg de pastaschelpen toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pastaschelpen af en spoel ze af met koud water.

Pastaschelpen met Ricotta is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. De combinatie van de ricotta, de verse kruiden en de knapperige schelpen maakt deze maaltijd een echte traktatie. Probeer het eens met een ferrero rocher taart bestellen of een rauwkostsalade met appel en walnoten als bijgerecht.

Stap 2: Bereid de ricotta

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de ricotta toe en bak de ricotta 2 minuten. Voeg de oregano, basilicum, peterselie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 3: Voeg de pastaschelpen toe

Voeg de gekookte pastaschelpen toe aan de ricotta en roer alles goed door elkaar. Laat de pastaschelpen met ricotta nog 5 minuten op laag vuur koken.

Stap 4: Serveer de pastaschelpen met ricotta

Verdeel de pastaschelpen met ricotta over 4 borden. Bestrooi de pastaschelpen met ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas. Serveer de pastaschelpen met ricotta direct.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze pastaschelpen met ricotta is ongeveer 15 minuten.

Tips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de pastaschelpen met ricotta te droog vindt.
  • Voeg wat extra knoflook toe als je van knoflook houdt.

Probeer deze heerlijke pastaschelpen met ricotta voor een smakelijke Italiaanse maaltijd. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. Als je deze maaltijd hebt gemaakt, laat dan een reactie achter en laat me weten wat je ervan vond.

pastaschelpen-met-ricotta

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een gerenommeerde chef-kok uit Nederland. Bezoek haar website voor meer informatie over koken en recepten.