• Hoofdgerechten

Pasta met verse vijgen - een heerlijke maaltijd in slechts 20 minuten

Ingrediëntcalculator

Pasta met verse vijgen is een heerlijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een simpele maar smakelijke maaltijd die je met weinig ingrediënten kunt maken. De combinatie van de zoete vijgen met de zoute kaas en de knapperige spekjes maakt het een heerlijke maaltijd. In dit artikel laten we je zien hoe je deze maaltijd kunt maken.

Pasta met verse vijgen

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 200 gram verse vijgen
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram spekjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut en voeg dan de spekjes toe. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn. Voeg dan de vijgen toe en bak deze 2 minuten. Voeg dan de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de geraspte kaas toe en laat de kaas smelten. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar. Serveer de pasta met verse vijgen direct.

Pasta met verse vijgen is een heerlijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kunt variëren. Probeer bijvoorbeeld eens bloemkool couscous met kip of mac and cheese lidl voor een lekkere variatie. De verse vijgen geven de pasta een heerlijke zoete smaak en maken het een heerlijke maaltijd. Probeer het eens en geniet van deze heerlijke maaltijd in slechts 20 minuten!

Kooktijd

De kooktijd voor deze maaltijd is ongeveer 20 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse vijgen voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kaas toe als je van kaas houdt.
  • Vervang de spekjes door gebakken ui als je geen spekjes wilt gebruiken.

Met deze simpele stappen kun je een heerlijke maaltijd maken met pasta en verse vijgen. Probeer het eens en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Over de auteur

Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Anna is een gepassioneerde kok die al jarenlang recepten maakt met verse ingrediënten. Ze is gespecialiseerd in het maken van heerlijke maaltijden met een simpele bereidingswijze.

Met deze tips en het recept van Anna Meyer kun je een heerlijke maaltijd maken met pasta en verse vijgen. Probeer het eens en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Bronnen