• Hoofdgerechten

Pannenkoeken met Peer en Geitenkaas - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Pannenkoeken met peer en geitenkaas is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een lekker ontbijt of lunch dat je in een mum van tijd klaar hebt. Met dit recept van Anna Meyer kun je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Pannenkoeken met peer en geitenkaas

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 ml melk
  • 50 gram boter
  • 1 peer
  • 100 gram geitenkaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de eieren, melk en boter toe en mix het geheel tot een glad beslag. Schil de peer en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de peerstukjes toe aan het beslag en meng het geheel goed door elkaar. Verdeel het beslag over een ingevette bakplaat en verdeel de geitenkaas erover. Bak de pannenkoeken in de oven gedurende 15-20 minuten. Serveer de pannenkoeken met peer en geitenkaas warm.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor pannenkoeken met peer en geitenkaas. Deze pannenkoeken zijn een perfecte combinatie van zoet en zout. De pannenkoeken zijn eenvoudig te maken en een geweldige manier om de dag te beginnen. Probeer ook eens de gegrilde paprika tomaat soep of de tagliatelle met gerookte kip van Anna Meyer.

Kooktips

  • Gebruik voor het beslag een kom met een dikke bodem, zodat het beslag niet aanbrandt.
  • Gebruik voor het bakken van de pannenkoeken een bakplaat met anti-aanbaklaag, zodat de pannenkoeken niet aan de plaat blijven plakken.
  • Vervang de peer door ander fruit naar keuze, zoals banaan of aardbeien.

Conclusie

Pannenkoeken met peer en geitenkaas is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Met dit recept van Anna Meyer kun je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van de pannenkoeken met peer en geitenkaas!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten en kooktips, bezoek haar website.