• Bijgerechten

Turkse Bulgursalade (Kisir) - Een heerlijke salade met een Turkse twist

Ingrediëntcalculator

Turkse Bulgursalade (Kisir) is een heerlijke salade met een Turkse twist. Deze salade is gemaakt met bulgur, groenten, kruiden en noten. Het is een verfrissende salade die perfect is als bijgerecht of als een volledige maaltijd. Volg onze stap-voor-stap instructies en maak deze salade in slechts 20 minuten.

Turkse bulgursalade (kisir)

Ingrediënten

  • 200 gram bulgur
  • 2 tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • 1 komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1/2 kopje peterselie, fijngehakt
  • 1/2 kopje munt, fijngehakt
  • 1/2 kopje walnoten, gehakt
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Instructies

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de bulgur af en laat afkoelen.
  3. Voeg de tomaten, komkommer, ui, peterselie, munt en walnoten toe aan de bulgur.
  4. Meng de olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.
  5. Giet de dressing over de salade en meng goed.
  6. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.

Kooktijd

De kooktijd voor deze salade is ongeveer 20 minuten.

Turkse Bulgursalade (Kisir) is een heerlijke salade met een Turkse twist. Het is een koude salade die gemaakt wordt met bulgur, groenten, kruiden en sauzen. Het is een heerlijke salade die je kunt serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. Het is een gezonde en voedzame salade die je kunt combineren met andere gerechten zoals frans pannenkoekje van boekweitmeel of rocky road recept ah .

Kooktips

  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de salade te droog vindt.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je de salade wat meer smaak wilt geven.
  • Voeg wat extra noten toe als je de salade wat meer crunch wilt geven.

Conclusie

Turkse Bulgursalade (Kisir) is een heerlijke salade met een Turkse twist. Deze salade is gemaakt met bulgur, groenten, kruiden en noten. Volg onze stap-voor-stap instructies en maak deze salade in slechts 20 minuten. Probeer deze salade vandaag nog en geniet van de verfrissende smaak!

Bulger-salade

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.