• Lunch

Paassalade met Kip en Geitenkaas - Een Heerlijke Salade voor Pasen

Ingrediëntcalculator

Pasen is een tijd van feesten en genieten. Wat is er dan beter dan een heerlijke salade om de dag mee te beginnen? Met deze paassalade met kip en geitenkaas van Anna Meyer heb je een perfecte salade voor Pasen!

Paassalade met kip en geitenkaas

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 200 gram geitenkaas
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze in de oven gedurende 15 minuten.

Snijd ondertussen de tomaten, rode ui en komkommer in kleine stukjes. Verdeel de groenten over een schaal en voeg de geitenkaas toe.

Pasen is een tijd om samen te genieten van heerlijke gerechten. Een van de favorieten is de Paassalade met Kip en Geitenkaas. Deze salade is een heerlijke combinatie van smaken en texturen. De kip en geitenkaas geven de salade een lekkere bite, terwijl de sla, tomaat en ui een frisse smaak toevoegen. De salade is ook een goede optie als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd.

Als je de Paassalade met Kip en Geitenkaas wilt maken, heb je een aantal ingrediënten nodig. Je hebt kip, geitenkaas, sla, tomaat, ui, olijfolie, azijn, peper en zout nodig. Als je de salade wat meer smaak wilt geven, kun je ook nog wat extra kruiden toevoegen.

De Paassalade met Kip en Geitenkaas is een heerlijke salade voor Pasen. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Als je meer ideeën wilt voor gezonde maaltijden, kun je ook eens kijken naar welke groente bij hamburger of koude bloemkool met vinaigrette .

Maak vervolgens de dressing door de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, honing, tijm, oregano, basilicum, zout en peper in een kom te mengen. Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.

Haal de kip uit de oven en voeg deze toe aan de salade. Meng alles goed door elkaar en serveer de salade direct.

Kooktijd

De kooktijd voor deze paassalade met kip en geitenkaas is ongeveer 20 minuten.

Tips

  • Vervang de kipfilet eventueel door kipdrumsticks of kipburgers.
  • Vervang de geitenkaas eventueel door feta of blauwe kaas.
  • Voeg eventueel wat extra groenten toe aan de salade, zoals paprika, wortel of courgette.

Met deze paassalade met kip en geitenkaas van Anna Meyer heb je een heerlijke salade voor Pasen. Geniet ervan!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.