• Hoofdgerechten

Ovenschotel met tonijn - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De ovenschotel met tonijn is een heerlijk recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De ovenschotel met tonijn is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Het is een gezonde maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ovenschotel met tonijn

Ingrediënten

  • 500 gram tonijn in blik
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram macaroni
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 dl melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tonijn, tomatenblokjes, oregano en basilicum toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Saus maken

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg al roerend de melk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Voeg de mosterd, citroensap en geraspte kaas toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor ovenschotel met tonijn. Deze ovenschotel is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. De ovenschotel is gevuld met tonijn, uien, paprika, tomaten en kaas. Het is een heerlijke combinatie van smaken die iedereen zal waarderen.

Als je de ovenschotel met tonijn wilt serveren, kun je er een lekkere saus bij varkenshaas met spek bij maken. Of je kunt er een recept met knakworst en ei bij serveren. Deze ovenschotel is een heerlijke maaltijd die iedereen zal waarderen. Probeer het recept van Anna Meyer vandaag nog!

Ovenschotel maken

Meng de macaroni met de tonijnsaus en verdeel het geheel over een ovenschaal. Giet de kaassaus over de ovenschotel en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Tips

  • Vervang de tonijn door kip of ham als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat extra groenten toe aan de ovenschotel, zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Gebruik geraspte kaas naar keuze, zoals cheddar, goudse kaas of jonge kaas.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Conclusie

De ovenschotel met tonijn is een heerlijk en eenvoudig recept van Anna Meyer. Het is een gezonde maaltijd die je hele gezin zal smaken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer ook eens andere variaties op de ovenschotel, zoals met kip of ham.

pastaschotel-met-tonijn

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.