• Ontbijt

Oeuf en Cocotte - Een eenvoudig recept voor een heerlijk gerecht

Ingrediëntcalculator

Oeuf en Cocotte is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een Franse klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijk gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Volg ons recept en maak het perfect!

Oeuf en cocotte

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels room
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Smelt de boter in een kleine ovenschaal.
  3. Breek de eieren in de ovenschaal en voeg de room, kaas, zout en peper toe.
  4. Bak het gerecht in de oven gedurende 15-20 minuten.
  5. Serveer het gerecht warm.

Tips van chef-kok Anna Meyer

  • Gebruik versgeperste room voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kaas toe voor een extra smaakvolle bite.
  • Gebruik een kleine ovenschaal voor een perfecte korst.

Oeuf en Cocotte is een heerlijk gerecht dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Volg ons recept en maak het perfect! Vergeet niet om de tips van chef-kok Anna Meyer te volgen voor het beste resultaat. Als je het gerecht wilt opwarmen, kun je het beste de oven gebruiken.

Oeuf en Cocotte is een eenvoudig recept voor een heerlijk gerecht. Het is een Franse klassieker die je met weinig ingrediënten kunt bereiden. Het is een gerecht dat bestaat uit een ei dat in een kleine ovenschaal wordt gebakken met room, kaas en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht. Probeer het eens met witlof met kip en aardappelen of als dessert met mascarpone en room .

Schema Markup

Met dank aan Anna Meyer voor het delen van dit recept. Voor meer recepten en tips, bezoek haar website.

Voor meer informatie over het maken van Oeuf en Cocotte, bekijk deze video van de Franse chef-kok Pierre Gagnaire.

oeuf-en-cocotte_v

Oeuf en Cocotte is een heerlijk gerecht dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Volg ons recept en maak het perfect! Vergeet niet om de tips van chef-kok Anna Meyer te volgen voor het beste resultaat.