• Hoofdgerechten

Nasi Goreng recept - Klaar in 15 minuten

Ingrediëntcalculator

Nasi Goreng is een heerlijke Indonesische maaltijd die je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een populair gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit artikel leer je hoe je Nasi Goreng kunt maken met behulp van het recept van chef-kok Anna Meyer.

Nasi goreng

Ingrediënten

  • 2 kopjes gekookte rijst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel gember, gehakt
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 kopje groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, wortel, erwten)
  • 2 eetlepels pinda's
  • 2 eetlepels koriander, gehakt

Instructies

Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en sambal oelek toe en bak 2-3 minuten. Voeg de ketjap manis, sojasaus en suiker toe en bak nog 1 minuut. Voeg de groenten toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg de rijst toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg de pinda's toe en bak nog 1 minuut. Voeg de koriander toe en bak nog 1 minuut. Serveer de Nasi Goreng met extra koriander en sambal oelek.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Nasi Goreng is een heerlijk en snel te bereiden gerecht uit de Indonesische keuken. Met dit recept kun je het in slechts 15 minuten klaar maken. Het is een heerlijke combinatie van rijst, groenten, kruiden en een lekkere saus. Je kunt het gerecht ook vegan maken door de eieren te vervangen door andijvie met zoete aardappel of zelf proteine reep maken .

Tips

  • Vervang de groenten naar keuze door andere groenten zoals paprika, wortel, erwten, etc.
  • Vervang de pinda's door andere noten zoals cashewnoten, amandelen, etc.
  • Voeg extra sambal oelek toe als je het gerecht pittiger wilt maken.

Conclusie

Nasi Goreng is een heerlijk Indonesisch gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Met het recept van chef-kok Anna Meyer kun je het gerecht in slechts 15 minuten klaar hebben. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van Nasi Goreng!

Bronnen: Anna Meyer, The Spruce Eats