• Hoofdgerechten

Gevulde Ananas met Rijst en Garnalen - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Gevulde ananas met rijst en garnalen is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. In dit artikel leggen we je stap-voor-stap uit hoe je deze heerlijke gevulde ananas met rijst en garnalen kunt maken. Volg de instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht.

Gevulde ananas met rijst en garnalen

Ingrediënten

  • 2 ananassen
  • 200 gram rijst
  • 200 gram gekookte garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ananassen in de lengte doormidden en verwijder het harde midden. Leg de ananassen op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15 minuten.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de olijfolie, citroensap, peterselie, koriander, knoflook, zout en peper toe aan de rijst en meng alles goed. Voeg de gekookte garnalen toe en meng alles goed.

Gevulde Ananas met Rijst en Garnalen is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt bereiden. De combinatie van de zoete ananas, de knapperige garnalen en de kruidige rijst maakt dit gerecht echt heerlijk. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Wil je meer lekkere recepten proberen? Probeer dan eens gevulde vijgen met geitenkaas of gnocchi met zalm en roomsaus . Geniet van deze heerlijke gerechten!

Verdeel de rijst-garnalenmengeling over de ananassen en bak ze nog eens 10 minuten in de oven. Serveer de gevulde ananas met rijst en garnalen direct.

Kooktips

  • Je kunt de gevulde ananas ook in de oven op een lagere temperatuur bakken. Probeer eens 180 graden Celsius.
  • Je kunt de gevulde ananas ook in de magnetron opwarmen. Probeer eens 2 minuten op de hoogste stand.
  • Je kunt de gevulde ananas ook met andere ingrediënten vullen, zoals gehakt, kaas, groenten of fruit.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze gevulde ananas met rijst en garnalen is 25 minuten.

Conclusie

Gevulde ananas met rijst en garnalen is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht. Probeer ook eens andere ingrediënten toe te voegen aan de gevulde ananas voor een nieuwe smaakervaring.

Voor meer informatie over het koken met ananas, bekijk deze Allerhande recept en deze BBC Good Food recept .