• Hoofdgerechten

Quesadilla's met rode biet en boerenkool - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Quesadilla's zijn een heerlijk Mexicaans gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept van chef Anna Meyer combineert ze rode biet en boerenkool met de quesadilla's voor een verrassende smaak. Deze quesadilla's zijn een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie.

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ingrediënten

  • 4 quesadilla's
  • 1 kopje geraspte rode biet
  • 1 kopje gekookte boerenkool
  • 1/2 kopje geraspte kaas
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Instructies

Verwarm de oven voor op 350°F (175°C).

Meng de rode biet, boerenkool, kaas, olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Roer goed om alles te combineren.

Quesadilla's met rode biet en boerenkool is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekkere en gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. De combinatie van de rode biet en boerenkool maakt het een heerlijke maaltijd. Probeer het eens met een lekkere salade erbij. Wil je nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens paprikasoep met zoete aardappel of kalkoengebraad in de oven .

Leg de quesadilla's op een bakplaat en verdeel het bieten-boerenkoolmengsel over de quesadilla's. Bak de quesadilla's in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de quesadilla's goudbruin en knapperig zijn.

Haal de quesadilla's uit de oven en laat ze afkoelen. Serveer de quesadilla's warm met een salade of guacamole.

Bewaren via Pinterest

Tips

  • Je kunt de quesadilla's ook in een koekenpan bakken. Bak ze gedurende 3-4 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen aan het bieten-boerenkoolmengsel, zoals paprika, ui of champignons.
  • Je kunt ook andere kazen gebruiken, zoals cheddar, Monterey Jack of mozzarella.

Conclusie

Quesadilla's met rode biet en boerenkool zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Probeer deze quesadilla's voor een verrassende smaak. Vergeet niet om de quesadilla's te serveren met een salade of guacamole.

Dit artikel is geschreven door chef Anna Meyer. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website of volg haar op Instagram.