• Hoofdgerechten

Klassieke Mosselen Koken met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Mosselen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt haar klassieke recept voor het koken van mosselen. Volg deze stap-voor-stap instructies om de perfecte mosselen te bereiden.

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 1/2 kopje water

Kooktijd

Kooktijd: 20 minuten

Kook met Anna Meyer de klassieke mosselen en maak er een heerlijke maaltijd van! Anna Meyer geeft je tips en trucs om de perfecte mosselen te bereiden. Probeer ook eens een omelet met groene asperges omelet met groene asperges of een omelet uit de oven omelet uit de oven met zoete aardappel. Geniet van de klassieke mosselen met Anna Meyer!

mosselen

Instructies

  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook, ui, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en bak 2-3 minuten.
  3. Voeg de witte wijn en het water toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de mosselen toe en kook gedurende 10-15 minuten, of totdat de mosselen open zijn.
  5. Giet de mosselen af en serveer meteen.

Tips

  • Gebruik alleen verse mosselen. Als de mosselen al open zijn voordat je ze kookt, gooi ze dan weg.
  • Voeg wat citroensap toe aan de saus voor een frisse smaak.
  • Serveer de mosselen met een stukje knapperig brood om de saus op te dopen.

Conclusie

Koken met mosselen is eenvoudig en leuk. Volg deze stap-voor-stap instructies van Anna Meyer om klassieke mosselen te koken. Gebruik verse ingrediënten en kook de mosselen totdat ze open zijn. Voeg wat citroensap toe aan de saus voor een frisse smaak en serveer met knapperig brood. Geniet van je klassieke mosselen!