• Bakrecepten

Madeleines met chocolade - een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Madeleines met chocolade zijn een heerlijke combinatie van zoet en zout. Deze kleine Franse koekjes zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze heerlijke koekjes in slechts 30 minuten maken.

Madeleines met chocolade

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het vanille extract toe en meng goed. Voeg de afgekoelde boter toe en meng goed. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een glad beslag. Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag. Roer goed door.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Madeleines met chocolade. Deze kleine Franse koekjes zijn heerlijk met een kopje koffie of thee. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden en het is een leuke manier om iets lekkers te maken voor je gasten. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Madeleines met chocolade.

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, probeer dan eens de wraps met chinese roerbakgroenten of de gnocchi recept met gehakt . Geniet van deze heerlijke recepten en maak er een leuke maaltijd van!

Vet de madeleinevormpjes in met boter en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de madeleines in de oven gedurende 12-15 minuten. Laat de madeleines afkoelen op een rooster. Serveer de madeleines met chocolade warm of koud.

Tips

  • Gebruik voor het beste resultaat een goede kwaliteit chocolade.
  • Voor een extra smaak kun je ook noten of kokosrasp toevoegen aan het beslag.
  • Je kunt de madeleines ook invriezen en later opwarmen in de oven.

Conclusie

Madeleines met chocolade zijn een heerlijke combinatie van zoet en zout. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze heerlijke koekjes in slechts 30 minuten maken. Gebruik voor het beste resultaat een goede kwaliteit chocolade en voeg eventueel noten of kokosrasp toe aan het beslag. Je kunt de madeleines ook invriezen en later opwarmen in de oven.

madeleines_met-chocolade

Voor meer informatie over het maken van madeleines met chocolade, bekijk deze uitgebreide handleiding van Anna Meyer. Of bekijk deze video voor een stap-voor-stap demonstratie.