• Hoofdgerechten

Lactosevrije Quiche met Aubergine - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke lactosevrije quiche met aubergine is een eenvoudig recept met een heerlijke smaak. Het is een perfecte maaltijd voor een zondagmiddag of een feestelijke gelegenheid. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te bereiden die iedereen kan genieten. Met deze quiche kun je een heerlijke maaltijd maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Lactosevrije quiche met aubergine

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in plakjes gesneden
  • 2 eieren
  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kopje geraspte kaas
  • 1/4 kopje bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/4 kopje olijfolie

Instructies

Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Vet een quichevorm in met olijfolie. Leg de plakjes aubergine in de vorm en bestrijk ze met olijfolie. Bak de aubergine in de oven gedurende 15 minuten. Haal de aubergine uit de oven en laat afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een lactosevrije quiche met aubergine. Deze quiche is een lekkere en gezonde optie voor een lunch of diner. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Je kunt de quiche ook combineren met andere gerechten zoals pizza met groene asperges of wat zit er in vlammetjes .

De quiche is gemaakt met een bodem van glutenvrij meel, een vulling van aubergine, tomaat, ui en kaas en een topping van ei. Het is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat ook nog eens gezond is. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke lactosevrije quiche met aubergine!

In een kom, klop de eieren, melk, kaas, bloem, zout, peper, knoflookpoeder, oregano, basilicum, peterselie, tijm en rozemarijn. Voeg de afgekoelde aubergine toe en meng goed.

Giet het mengsel in de quichevorm en bak gedurende 25-30 minuten, of totdat de quiche goudbruin is. Laat de quiche afkoelen voordat je hem serveert.

Kooktips

  • Je kunt de quiche ook maken met andere groenten zoals paprika, courgette of champignons.
  • Voor een extra smaak, voeg wat geraspte kaas toe aan de bovenkant van de quiche voordat je hem in de oven zet.
  • Je kunt de quiche ook serveren met een salade of een andere groente.

CookTime

De totale kooktijd voor deze quiche is ongeveer 40 minuten.

Bewaren via Pinterest

Conclusie

Deze heerlijke lactosevrije quiche met aubergine is een eenvoudig recept met een heerlijke smaak. Het is een perfecte maaltijd voor een zondagmiddag of een feestelijke gelegenheid. Met deze quiche kun je een heerlijke maaltijd maken die je gasten zeker zullen waarderen. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke quiche!

lactosevrije_quiche

Bronnen: Anna Meyer, The Spruce Eats