• Hapjes en snacks

Kip Kerrie Bladerdeeghapjes - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Kip Kerrie Bladerdeeghapjes zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een lekker gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd of als snack. Het recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer en is een geweldige manier om de smaak van kip kerrie te combineren met bladerdeeg.

Kip kerrie bladerdeeghapjes

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 ei, geklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het bladerdeeg in de oven gedurende 10 minuten.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, kerriepoeder, citroensap, koriander, knoflook, gember, sesamolie, sojasaus, suiker, zout en peper toe. Roerbak de ingrediënten gedurende 5 minuten.

Kip Kerrie Bladerdeeghapjes is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een lekker en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Het is een combinatie van kip, kerrie, bladerdeeg en een heerlijke saus. Het is een gerecht dat iedereen zal smaken.

Om Kip Kerrie Bladerdeeghapjes te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: kip, kerrie, bladerdeeg, ui, knoflook, tomatenpuree, bruine bonen, kokosmelk en koriander. Om de boontjes klaar te maken, kun je hoe maak je boontjes klaar volgen. Voor de bruine bonen kun je een blik blik bruine bonen ah gebruiken.

Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Begin met het koken van de kip en voeg de kerrie toe. Bak vervolgens de ui, knoflook, tomatenpuree en bruine bonen. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel een paar minuten koken. Voeg de koriander toe en laat het geheel afkoelen.

Vervolgens kun je de bladerdeeghapjes maken. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in kleine stukjes. Vul de stukjes met de kip kerrie saus en vouw ze dicht. Bak de bladerdeeghapjes in de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de Kip Kerrie Bladerdeeghapjes met een salade en geniet van je heerlijke maaltijd!

Verdeel de kip kerrie over het bladerdeeg. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het geklopte ei. Bak de Kip Kerrie Bladerdeeghapjes in de oven gedurende 15 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kipfilet voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de kip kerrie voor extra smaak.
  • Gebruik een kleine bakplaat om de Kip Kerrie Bladerdeeghapjes te bakken.

Conclusie

Kip Kerrie Bladerdeeghapjes zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een lekker gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd of als snack. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak van kip kerrie.

Kip kerrie bladerdeeghapjes

Voor meer informatie over het maken van Kip Kerrie Bladerdeeghapjes, bekijk de website van Anna Meyer of Kookidee .