• Hoofdgerechten

Chili sin Carne - Een heerlijke vegetarische maaltijd

Ingrediëntcalculator

Vegetariërs en veganisten hebben vaak moeite om lekkere maaltijden te vinden. Maar met Chili sin Carne heb je een heerlijke vegetarische maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Volg de stappen van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Chili sin carne

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en knoflook aan. Voeg de tomatenpuree, kidneybonen, maïs, chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Chili sin Carne is een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van bonen, groenten en kruiden die een heerlijke smaak geven. Je kunt het serveren met rijst, tortilla's of gebakken aardappelen. Probeer ook eens hoe maak je zelf kapsalon of cake met creme fraiche als toetje. Een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Giet de Chili sin Carne in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de Chili sin Carne gedurende 25 minuten. Serveer de Chili sin Carne met rijst of tortilla chips.

Tips van Anna Meyer

  • Voeg wat extra chilipoeder toe als je van pittig eten houdt.
  • Vervang de kidneybonen door andere bonen zoals witte bonen of kikkererwten.
  • Voeg wat geraspte kaas toe als je van kaas houdt.

Met Chili sin Carne heb je een heerlijke vegetarische maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Volg de stappen van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer het recept en laat je verrassen door de smaak!

chili sin carne

Schema Markup

Bronnen: BBC Good Food , The Spruce Eats