• Bijgerechten

Vegan Kruidenroomkaas maken - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vegan kruidenroomkaas is een heerlijk en gezond alternatief voor de klassieke roomkaas. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijke vegan kruidenroomkaas maken die je kunt gebruiken als dip, spread of als topping op je favoriete gerechten.

Vegan kruidenroomkaas

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel de tofu in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Bak de tofu in de oven gedurende 15 minuten. Laat de tofu afkoelen.

Vegan Kruidenroomkaas maken is een heerlijke manier om een veganistisch alternatief te maken voor klassieke roomkaas. Anna Meyer deelt haar recept voor deze veganistische kruidenroomkaas, die je kunt gebruiken als dip, spread of als ingrediënt in een salade. Probeer het recept van Anna Meyer en maak je eigen veganistische kruidenroomkaas!

Als je meer wilt weten over het maken van veganistische gerechten, bekijk dan ook hoe lang yoghurt bewaren en luchtige cake met yoghurt . Met deze recepten kun je eenvoudig veganistische gerechten maken die lekker en gezond zijn.

Doe de afgekoelde tofu in een blender of keukenmachine. Voeg de olijfolie, citroensap, tahin, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, basilicum, peterselie, tijm, zout en peper toe. Mix alles tot een gladde massa.

Verdeel de kruidenroomkaas over een schaal en laat het afkoelen in de koelkast. Je kunt de kruidenroomkaas gebruiken als dip, spread of als topping op je favoriete gerechten.

Kooktijd

De totale kooktijd voor dit recept is ongeveer 20 minuten.

Vegan kruidenroomkaas

Tips

  • Je kunt de kruidenroomkaas ook invriezen. Laat de kruidenroomkaas afkoelen en verdeel het over porties. Vries de porties in en bewaar ze in de vriezer.
  • Je kunt de kruidenroomkaas ook gebruiken als spread op brood of toast.
  • Je kunt de kruidenroomkaas ook gebruiken als dip voor groenten of chips.

Conclusie

Vegan kruidenroomkaas is een heerlijk en gezond alternatief voor de klassieke roomkaas. Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig een heerlijke vegan kruidenroomkaas maken die je kunt gebruiken als dip, spread of als topping op je favoriete gerechten. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over vegan koken, bezoek haar website.