• Bijgerechten

Gourmet Recept: Courgette Koekjes van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke gourmet recept van courgette koekjes van Anna Meyer is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken. De koekjes zijn licht, luchtig en heerlijk smeuïg. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze lekkere koekjes.

Gourmet recept: courgette koekjes

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje boter, gesmolten
  • 1 kopje suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 kopje geraspte courgette

Instructies

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Vet een bakplaat in met boter of bakspray.

Anna Meyer heeft een heerlijk gourmet recept voor courgette koekjes. Deze koekjes zijn gemaakt met courgette, eieren, bloem, suiker, kaneel en boter. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. De koekjes zijn heerlijk als ontbijt of als snack. Probeer ook eens de salade met rucola en feta of de lactosevrije griekse yoghurt lidl als bijgerecht bij deze koekjes.

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de gesmolten boter, suiker, eieren en vanille extract toe en meng tot een glad beslag. Voeg de geraspte courgette toe en meng tot alles goed gemengd is.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine koekjes op de bakplaat. Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Tips

  • Gebruik een rasp met grote gaatjes om de courgette te raspen.
  • Voeg wat extra suiker toe als je de koekjes zoeter wilt maken.
  • Voeg wat extra bloem toe als het beslag te dun is.

CookTime

De koekjes hebben ongeveer 10-12 minuten nodig om te bakken.

Conclusie

Deze heerlijke gourmet recept van courgette koekjes van Anna Meyer is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze lekkere koekjes. Vergeet niet om de tips te volgen voor het beste resultaat.

Voor meer informatie over het maken van koekjes, bezoek Allrecipes of The Spruce Eats .