• Nagerechten

Crema Catalana - Een authentieke Spaanse dessert recept

Ingrediëntcalculator

Crema Catalana is een authentieke Spaanse dessert recept dat wordt geserveerd als een warme custard met een krokant karamel laagje. Het is een heerlijk dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden. Met deze stap-voor-stap gids van chef Anna Meyer, kun je gemakkelijk je eigen Crema Catalana maken.

Crema catalana

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 6 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker

Instructies

Begin door de melk in een pan te verwarmen. Voeg de suiker, vanille extract en kaneel toe en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe en roer totdat het mengsel glad is. Voeg de eidooiers toe en roer totdat het mengsel dikker wordt. Verwarm het mengsel op laag vuur totdat het begint te koken. Verwijder de pan van het vuur en laat het afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter. Giet het afgekoelde mengsel in de ovenschaal. Verwarm de ovenschaal in de oven gedurende 25 minuten. Verwarm de suiker in een pan totdat het karameliseert. Giet de karamel over de custard en laat het afkoelen.

Crema Catalana is een authentiek Spaanse dessert dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke crème die wordt geserveerd met een krokant laagje suiker dat wordt gebarsten met een vlam. Het is een heerlijk dessert dat je eenvoudig thuis kunt maken. Probeer het eens met brood bakken op kamado of kitkat taart zonder oven !

Serveer de Crema Catalana warm of koud. Geniet ervan!

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Tips

  • Gebruik verse eidooiers voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kaneel toe als je van een sterkere smaak houdt.
  • Gebruik een karamelisatiepan om de suiker te karameliseren.

Conclusie

Crema Catalana is een authentieke Spaanse dessert recept dat wordt geserveerd als een warme custard met een krokant karamel laagje. Met deze stap-voor-stap gids van chef Anna Meyer, kun je gemakkelijk je eigen Crema Catalana maken. Vergeet niet om de tips te volgen voor het beste resultaat. Geniet ervan!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.