• Hoofdgerechten

Gnocchi met Gegrilde Groene Asperges - Een Heerlijke Italiaanse Maaltijd

Ingrediëntcalculator

Gnocchi met gegrilde groene asperges is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Gnocchi met gegrilde groene asperges

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 500 gram groene asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Stap 1: Kook de gnocchi

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

Gnocchi met gegrilde groene asperges is een heerlijke Italiaanse maaltijd. Deze maaltijd is gemakkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. De gnocchi worden gekookt in kokend water en vervolgens geserveerd met gegrilde groene asperges en een saus van olijfolie, knoflook en peterselie. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Als je op zoek bent naar andere lekkere maaltijden, kun je ook eens kijken naar pizza maken van pitabroodjes of gehakt op hongaarse wijze . Beide maaltijden zijn gemakkelijk te maken en hebben een heerlijke smaak.

Stap 2: Gegrilde groene asperges

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de asperges in stukken van ongeveer 2 cm. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, knoflook, oregano, basilicum, tijm, zout en peper. Rooster de asperges in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Stap 3: Voeg de gnocchi toe

Voeg de gekookte gnocchi toe aan de gegrilde asperges en roer goed om. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de gnocchi te droog is. Rooster nog 5 minuten in de oven.

Stap 4: Serveer

Verdeel de gnocchi met gegrilde groene asperges over 4 borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Tips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een nog betere smaak.
  • Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor een extra crunch.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door feta of geitenkaas voor een andere smaak.

Conclusie

Gnocchi met gegrilde groene asperges is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd. Probeer ook eens andere kruiden en kaassoorten voor een andere smaakervaring.

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food