• Voorgerechten

Gevulde Champignons met Spekjes - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Gevulde champignons met spekjes is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel zet. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken. Volg de stappen en geniet van een heerlijke maaltijd.

Gevulde champignons met spekjes

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 100 gram spekjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de champignons en verwijder de steel. Snijd de knoflook fijn en verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak de spekjes. Voeg de peterselie toe en bak nog een paar minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Vul de champignons met het spek-knoflookmengsel en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven. Bak de champignons in ongeveer 15 minuten gaar. Serveer de gevulde champignons met spekjes met een salade of aardappelpuree.

Gevulde Champignons met Spekjes is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. De champignons worden gevuld met een mengsel van spekjes, ui, knoflook, peterselie en kaas. Het is een lekker en gezond gerecht dat je kunt serveren als voorgerecht of als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer het eens met antilliaanse kip met rijst of asperges met witte wijnsaus .

Tips

  • Vervang de spekjes door ham of bacon voor een andere smaak.
  • Voeg wat chilipeper toe voor een pittige smaak.
  • Gebruik andere kruiden zoals tijm, oregano of basilicum.

CookTime

Het klaarmaken van deze gevulde champignons met spekjes duurt ongeveer 20 minuten. De champignons moeten 15 minuten in de oven staan.

Auteur

Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Conclusie

Gevulde champignons met spekjes is een heerlijk en gezond recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stappen en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer ook andere kruiden en ingrediënten toe te voegen voor een andere smaak. Vergeet niet om de champignons goed gaar te bakken.

Bronnen: Anna Meyer, AH