• recept

Gebakken aardappelen met feta

Ingrediëntcalculator

Gebakken aardappelen met feta

Ingrediënten:

  • 500g aardappelen
  • 200g feta kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Verse kruiden (bijv. dille of peterselie), fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in middelgrote blokjes.
  2. Kook de aardappelblokjes in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze lichtbruin.
  4. Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak ze goudbruin.
  5. Verkruimel de feta over de aardappelen en meng goed.
  6. Voeg de verse kruiden toe, meng opnieuw en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer warm.
Gebakken aardappelen met feta