• Nagerechten

Crème Brûlée Recept - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Crème Brûlée is een Franse klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd. Deze heerlijke dessert is een combinatie van een romige custard met een krokant karamel laagje. Met dit recept van Anna Meyer kunt u de perfecte Crème Brûlée maken.

Crème brûlée

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 6 eieren
  • 50 gram kristalsuiker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.
  3. Schenk de slagroom in een pan en voeg het vanillestokje toe.
  4. Verwarm de slagroom tot het kookpunt.
  5. Giet de slagroom langzaam bij de eieren en suiker en roer goed.
  6. Giet het mengsel in 6 ovenvaste schaaltjes.
  7. Plaats de schaaltjes in een ovenschaal met warm water.
  8. Bak de Crème Brûlée in de oven gedurende 45 minuten.
  9. Haal de schaaltjes uit de oven en laat afkoelen.
  10. Strooi de kristalsuiker over de Crème Brûlée.
  11. Plaats de schaaltjes onder de grill en grill gedurende 2-3 minuten totdat de suiker gekaramelliseerd is.
  12. Serveer de Crème Brûlée direct.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze Crème Brûlée is ongeveer 50 minuten.

Crème Brûlée is een heerlijk dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Crème Brûlée gedeeld. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je hebt eieren, suiker, room, vanille en kaneel nodig. Het is een lekker en gezond dessert dat je met je familie en vrienden kunt delen. Als je meer gezonde recepten zoekt, kun je is gerookte kip gezond en feta aardappel proberen.

Tips

  • Gebruik verse eieren voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit slagroom voor een romige smaak.
  • Gebruik kristalsuiker voor een krokant karamel laagje.
  • Controleer de Crème Brûlée regelmatig tijdens het bakken.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kunt u de perfecte Crème Brûlée maken. Met de juiste ingrediënten en kooktijden, kunt u deze heerlijke Franse klassieker maken. Vergeet niet om de Crème Brûlée regelmatig te controleren tijdens het bakken en gebruik verse eieren voor het beste resultaat.

creme-brulee

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer , een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Allrecipes.com .