• Hoofdgerechten

Courgetti met paddenstoelen en zalm - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een gezonde en smakelijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt, dan is dit heerlijke recept van Anna Meyer voor courgetti met paddenstoelen en zalm precies wat je zoekt. De combinatie van courgetti, paddenstoelen en zalm is een perfecte manier om je dagelijkse portie groenten en eiwitten binnen te krijgen. Lees verder om te ontdekken hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken.

Courgetti met paddenstoelen en zalm

Ingrediënten

  • 200 gram courgetti
  • 200 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake, oesterzwammen of champignons)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de paddenstoelen in plakjes en leg ze op een bakplaat.
  3. Besprenkel de paddenstoelen met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Rooster de paddenstoelen in de oven gedurende 10-15 minuten.
  5. Snijd de courgetti in dunne slierten met een spiraalsnijder of een kaasschaaf.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  8. Voeg de courgetti toe en bak 2-3 minuten.
  9. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 2-3 minuten.
  10. Voeg de zalm toe en bak nog 2-3 minuten.
  11. Voeg het citroensap toe en roer om.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Garneer met de peterselie en serveer.

Kooktijd

Kooktijd: 20 minuten

Probeer eens het heerlijke recept van Anna Meyer voor courgetti met paddenstoelen en zalm. Deze smakelijke maaltijd is eenvoudig te bereiden en is een perfecte combinatie van smaken. Serveer de courgetti met een salade of een andere lekkere groente zoals stamppot broccoli zongedroogde tomaat of buikspek op de bbq .

Het recept is geschikt voor 4 personen en je hebt de volgende ingrediënten nodig: 500 gram courgetti, 200 gram paddenstoelen, 200 gram gerookte zalm, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de knoflook in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de paddenstoelen en knoflook toe. Bak de paddenstoelen en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de courgetti toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de courgetti over 4 ovenschaaltjes en leg hierop de gerookte zalm. Zet de ovenschaaltjes 10 minuten in de oven. Serveer de courgetti met paddenstoelen en zalm met een salade of andere groente.

Tips

  • Vervang de zalm door kip of tonijn als je dat liever hebt.
  • Voeg wat chilipeper toe als je van pittig eten houdt.
  • Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe als je van kaas houdt.

Conclusie

Dit recept voor courgetti met paddenstoelen en zalm is een heerlijke en gezonde maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. Probeer het vandaag nog en geniet van de smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.