• Hoofdgerechten

Chana Masala - Een heerlijke Indiase curry

Ingrediëntcalculator

Chana Masala is een heerlijke Indiase curry met kikkererwten. Deze smaakvolle maaltijd is eenvoudig te bereiden en is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze smaakvolle maaltijd.

Chana masala

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 kopje koriander, fijngesneden

Instructies

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten, of totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala, chili poeder, kikkererwten, tomatenblokjes, zout en peper toe en roer goed om te combineren.

Chana Masala is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met kikkererwten. Het is een veganistisch gerecht dat een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als lunch. Probeer het eens met een blauwe bessen banaan smoothie of een broodje hummus met ei !

Breng het mengsel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt. Voeg de koriander toe en roer goed om te combineren. Verwarm nog 2-3 minuten, of totdat de kikkererwten gaar zijn.

Serveer de Chana Masala met rijst, naanbrood of chapati. Geniet ervan!

Kooktijd

Kooktijd: 25 minuten

Kooktips

  • Voor een extra pittige Chana Masala, voeg meer chili poeder toe.
  • Voor een veganistische versie, vervang de olijfolie door kokosolie.
  • Voor een extra smaakvolle maaltijd, voeg wat geroosterde kikkererwten toe.

Conclusie

Chana Masala is een heerlijke Indiase curry met kikkererwten. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze smaakvolle maaltijd. Probeer deze maaltijd vandaag nog en geniet van de heerlijke smaken!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.