• Bakrecepten

Appelflappen maken: een recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Appelflappen zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een lekker en eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit artikel geven we je het recept van Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, voor de lekkerste appelflappen. We geven je de ingrediënten, de bereidingstijd en handige tips.

Appelflappen

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram boter
  • 2 appels
  • 2 eetlepels kaneel

Bereidingstijd

Het maken van appelflappen duurt ongeveer 45 minuten.

Bereidingswijze

Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom. Voeg de eieren, melk en boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de appelstukjes toe aan het deeg en meng het goed. Voeg de kaneel toe en kneed het deeg nogmaals. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een dikke lap en snijd er ronde stukken uit. Leg de stukken op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 25 minuten. Laat de appelflappen afkoelen en serveer ze warm.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Appelflappen. Deze zijn gemakkelijk te maken en zijn een perfecte snack voor elke gelegenheid. De ingrediënten die je nodig hebt zijn appels, bloem, suiker, boter, kaneel en een snufje zout. Begin met het schillen en snijden van de appels in kleine stukjes. Voeg de bloem, suiker, boter, kaneel en zout toe en meng alles goed. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en snijd het in vierkanten. Leg de appelstukjes op het deeg en vouw de vierkanten dicht. Bak de Appelflappen in de oven totdat ze goudbruin zijn. Geniet van de heerlijke Appelflappen!

Wil je meer lekkere recepten van Anna Meyer proberen? Probeer dan ook eens recept boterkoek met custard of bladerdeeg in de pan .

Tips

  • Gebruik versgeperste appelsap in plaats van melk voor een extra zoete smaak.
  • Voeg wat rozijnen toe aan het deeg voor een extra smaak.
  • Gebruik kokosolie in plaats van boter voor een gezondere versie.

Conclusie

Appelflappen zijn een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Met het recept van Anna Meyer kun je de lekkerste appelflappen maken. We hebben je de ingrediënten, de bereidingstijd en handige tips gegeven. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van de appelflappen!

Bewaren via Pinterest appelflap met appel www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Allerhande of AH.nl.