• Lunch

Aspergeragout - Een heerlijke maaltijd met een twist

Ingrediëntcalculator

Aspergeragout is een heerlijke maaltijd met een twist. Volg deze stap-voor-stap recept van chef Anna Meyer om deze smakelijke maaltijd te bereiden. Deze maaltijd is perfect voor een avondmaal met vrienden of familie. Aspergeragout is een gerecht dat eenvoudig te bereiden is en dat een heerlijke smaak heeft.

Aspergeragout

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram champignons
  • 200 gram kipfilet
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en knoflook aan. Voeg de champignons en kipfilet toe en bak deze aan. Voeg de kippenbouillon, tomatenpuree, peterselie, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de asperges toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Verdeel het geheel over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de aspergeragout in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de aspergeragout met een frisse salade.

Aspergeragout is een heerlijke maaltijd met een twist. Het is een koolhydraatarme maaltijd die gemakkelijk te bereiden is. Het is een combinatie van groenten, kip en een kruidige saus. Het is een gezonde maaltijd die je kunt genieten met je familie of vrienden.

Je kunt de Aspergeragout maken met verschillende ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld mini-quiche maken met courgette. Hoeveel weegt een courgette ongeveer? Je kunt ook koolhydraatarme crackers maken met amandelmeel. Koolhydraatarme crackers maken met amandelmeel .

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze maaltijd is ongeveer 40 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor een optimaal resultaat.
  • Vervang de kipfilet door kalkoenfilet voor een lichtere maaltijd.
  • Voeg wat extra kaas toe voor een extra smaak.

Aspergeragout is een heerlijke maaltijd met een twist. Volg deze stap-voor-stap recept van chef Anna Meyer om deze smakelijke maaltijd te bereiden. Deze maaltijd is perfect voor een avondmaal met vrienden of familie. Aspergeragout is een gerecht dat eenvoudig te bereiden is en dat een heerlijke smaak heeft. Probeer deze maaltijd vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

aspergeragout pasteibakje

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.