• Voorgerechten

Andijviesoep met rookworst - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Andijviesoep met rookworst is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. In dit artikel leer je hoe je deze heerlijke soep kunt maken.

Andijviesoep met rookworst

Ingrediënten

  • 500 gram andijvie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 aardappelen
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 rookworst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de andijvie in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de aardappelen, laurierblaadjes en andijvie toe en bak dit nog een paar minuten. Voeg vervolgens de bouillonblokjes toe en voeg water toe totdat de groenten net onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voeg de rookworst toe en laat de soep nog 10 minuten koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met wat brood.

Andijviesoep met rookworst is een heerlijk recept van Anna Meyer. Deze soep is een heerlijke combinatie van andijvie, rookworst en een lekkere bouillon. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. De ingrediënten zijn eenvoudig te vinden en het is een lekkere maaltijd voor de hele familie. Probeer ook eens de griekse salade met tzatziki of waar is filodeeg van gemaakt .

Tips

  • Je kunt de soep ook met kip of spek maken.
  • Je kunt de soep ook in de oven maken. Leg de soep in een ovenschaal en zet de oven op 180 graden Celsius. Bak de soep ongeveer 30 minuten.
  • Je kunt de soep ook invriezen. Laat de soep afkoelen en doe de soep in een diepvrieszak. Bewaar de soep maximaal 3 maanden in de vriezer.

Conclusie

Andijviesoep met rookworst is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Met deze tips en ingrediënten kun je deze heerlijke soep maken. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak!

Bronnen: AH.nl, Kookjijmetanna.nl