• Hoofdgerechten

Zomerse Noedelsalade met Garnalen - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke, gezonde en snelle maaltijden. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, heeft een heerlijke zomerse noedelsalade met garnalen voor je klaar. Deze maaltijd is klaar in slechts 20 minuten en is een perfecte optie voor een gezonde lunch of diner.

Zomerse noedelsalade met garnalen

Ingrediënten

  • 200 gram noedels
  • 200 gram gekookte garnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Laat afkoelen.

Snijd de paprika, komkommer en rode ui in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de noedels.

Meng de olijfolie, citroensap, sojasaus, sesamolie, honing, knoflookpoeder, gemberpoeder, sesamzaadjes, zout en peper in een kom. Roer goed door.

Anna Meyer heeft een heerlijke zomerse noedelsalade met garnalen gemaakt. Deze salade is een perfecte combinatie van smaken en kleuren. De noedels, groenten en garnalen zorgen voor een heerlijke smaak en de dressing maakt het af. Deze salade is een echte aanrader voor een zomerse maaltijd!

Je kunt deze salade ook combineren met andere gerechten zoals pita broodje met shoarma of wordt ontbijtkoek van gemaakt . Zo heb je een heerlijke maaltijd die je helemaal naar je zin maakt!

Voeg de gekookte garnalen toe aan de noedels en groenten. Voeg vervolgens de dressing toe en meng alles goed door elkaar.

Serveer de salade direct of laat afkoelen in de koelkast. Geniet van je zomerse noedelsalade met garnalen!

Kooktips

  • Je kunt de salade ook met kip of tofu maken.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals wortel, courgette of broccoli.
  • Vervang de sojasaus door tamari voor een glutenvrije optie.
  • Vervang de honing door agavesiroop voor een veganistische optie.

Conclusie

Deze zomerse noedelsalade met garnalen van Anna Meyer is een heerlijke, gezonde en snelle maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. Probeer deze salade voor een gezonde lunch of diner. Vergeet niet om de salade te serveren met extra groenten en je favoriete dressing.

Bronnen: Anna Meyer, BBC Good Food