• Hoofdgerechten

Witlofstamppot met Appel - Een heerlijke winterse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Witlofstamppot met appel is een heerlijke winterse maaltijd die eenvoudig te maken is. Deze stamppot is een heerlijke combinatie van witlof, aardappelen, appel en spek. Deze maaltijd is een echte aanrader voor de koude winterdagen. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze winterse maaltijd.

Witlofstamppot met appel

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 witlofkroppen
  • 2 appels
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter melk
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes en de appels in kleine blokjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Voeg de boter toe aan de pan en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg al roerend de melk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg de witlof, appel en spek toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Voeg de aardappelen toe en pureer de stamppot met een staafmixer. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Witlofstamppot met Appel is een heerlijke winterse maaltijd. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een combinatie van witlof, aardappelen, appel en spek. De smaken van deze ingrediënten gaan perfect samen en maken de maaltijd heerlijk. Als je op zoek bent naar een andere winterse maaltijd, kun je ook eens kijken naar een raapstelen stamppot met gehakt of een lasagne met pompoen en gehakt .

Tips

  • Vervang de spekblokjes eventueel door vegetarische spekblokjes.
  • Voeg eventueel wat geraspte kaas toe aan de stamppot voor extra smaak.
  • Vervang de appel eventueel door peer.

Kooktijd

De kooktijd van deze witlofstamppot met appel is ongeveer 30 minuten.

Conclusie

Witlofstamppot met appel is een heerlijke winterse maaltijd die eenvoudig te maken is. Deze stamppot is een heerlijke combinatie van witlof, aardappelen, appel en spek. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze winterse maaltijd.

Bronnen: AH.nl, Kookjijmetanna.nl