• Hoofdgerechten

Visschnitzels met Bieslooksaus - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Visschnitzels met bieslooksaus is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke visschnitzel. De saus is gemaakt van bieslook, wat een heerlijke smaak geeft aan de visschnitzels. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Visschnitzels met bieslooksaus

Ingrediënten

  • 500 gram visschnitzels
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de visschnitzels op een bakplaat en bestrooi ze met bloem. Bak de visschnitzels in de oven gedurende 15 minuten. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de bieslook, citroensap, boter, peterselie, zout en peper toe en roer goed door. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Haal de visschnitzels uit de oven en giet de saus erover. Serveer de visschnitzels met bieslooksaus met aardappelpuree of rijst.

Visschnitzels met Bieslooksaus is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. De knapperige visschnitzels worden geserveerd met een heerlijke bieslooksaus. Dit gerecht is een echte aanrader als je op zoek bent naar een lekker en gezond alternatief voor vlees. Probeer het eens met een italiaanse salade met groene asperges of een gebakken ei met pesto .

Kooktips

  • Gebruik verse bieslook voor de saus voor de beste smaak.
  • Voeg wat extra knoflook toe aan de saus als je van knoflook houdt.
  • Gebruik olijfolie in plaats van boter voor een gezondere versie.

Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken. Volg de stappen en geniet van een heerlijke maaltijd. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Bronnen: Allrecipes , The Spruce Eats