• Hapjes en snacks

Hartig Sinterklaas Bladerdeeghapje - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Het is bijna Sinterklaas en dat betekent dat het tijd is om lekkere hapjes te maken.

Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 eetlepels fijngehakte kappertjes
  • 2 eetlepels fijngehakte ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vierkanten van ongeveer 10 cm. Leg de vierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bladerdeeg vierkanten in de oven gedurende 10 minuten. Laat de bladerdeeg vierkanten afkoelen.

Sinterklaas is bijna hier en wat is er leuker dan een heerlijk Hartig Sinterklaas Bladerdeeghapje te maken? Dit recept is eenvoudig en leuk om te maken en het resultaat is een heerlijk gerecht dat iedereen zal smaken. Probeer het vandaag nog en geniet van deze heerlijke Sinterklaas traktatie!

Voor dit recept heb je bladerdeeg, ham, kaas en een klein beetje kruiden nodig. Begin met het uitrollen van het bladerdeeg en snijd het in vierkanten. Leg de ham en kaas op elk vierkant en vouw de hoeken naar het midden. Bak de hapjes in de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de hapjes warm met een salade of een andere lekkere bijgerecht.

Wil je meer lekkere Sinterklaas recepten? Probeer dan eens hamkaas croissant rolletjes of speculaas bolletjes op brood . Geniet van deze heerlijke Sinterklaas traktatie!

Meng de gerookte zalm, roomkaas, bieslook, peterselie, dille, kappertjes, ui, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de bladerdeeg vierkanten. Bak de bladerdeeghapjes nogmaals in de oven gedurende 10 minuten. Serveer de Hartig Sinterklaas Bladerdeeghapjes warm of koud.

Tips

  • Vervang de gerookte zalm door gerookte kip of gerookte forel.
  • Vervang de roomkaas door kruidenkaas.
  • Vervang de bieslook, peterselie, dille, kappertjes en ui door andere kruiden naar keuze.
  • Vervang de olijfolie door zonnebloemolie.
  • Vervang het citroensap door limoensap.

Conclusie

Hartig Sinterklaas Bladerdeeghapje is een heerlijk en eenvoudig te maken hapje voor de feestdagen. Probeer dit recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak. Vergeet niet om de hapjes warm of koud te serveren.

Sinterklaas bladerdeeghapje

Bronnen: Anna Meyer, AH