• Hoofdgerechten

Vegan Ovenschotel met Zoete Aardappel - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze vegan ovenschotel met zoete aardappel is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd!

Vegan Ovenschotel met Zoete Aardappel van Anna Meyer is een heerlijk en gezond gerecht. Het is een combinatie van zoete aardappel, courgette, paprika, ui, knoflook, tomaten en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als lunch. Probeer ook eens de gegrilde paprika met feta of de monchoutaart met lemon curd als toetje.

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 kopje groene erwten
  • 1/2 kopje kokosmelk
  • 1/4 kopje gehakte peterselie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Doe de zoete aardappelblokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  3. Bak de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.
  4. Verwarm intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe.
  5. Roerbak de ingrediënten gedurende 5 minuten.
  6. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, groene erwten, kokosmelk en gehakte peterselie toe en roerbak gedurende 5 minuten.
  7. Giet de groentemengeling over de zoete aardappelblokjes in de ovenschaal.
  8. Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven.
  9. Serveer de ovenschotel met wat extra gehakte peterselie.

Kooktips

  • Vervang de kikkererwten door andere bonen zoals kidneybonen of linzen.
  • Vervang de tomatenblokjes door een blik tomatenpuree.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Vervang de kokosmelk door amandelmelk of sojamelk.

Conclusie

Deze vegan ovenschotel met zoete aardappel is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd!