• Lunch

Salade met gerookte zalm en avocado - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze salade met gerookte zalm en avocado is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte combinatie van smaken en texturen, en het is ook nog eens gezond. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Salade met gerookte zalm en avocado

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 avocado's
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Kook de gerookte zalm volgens de verpakking. Laat de zalm afkoelen en snijd deze in kleine stukjes.

Schil de avocado's en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de tomaten en de rode ui in kleine stukjes.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor salade met gerookte zalm en avocado. Deze salade is een perfecte combinatie van smaken en is eenvoudig te maken. De ingrediënten die je nodig hebt zijn gerookte zalm, avocado, sla, tomaat, rode ui, citroensap, olijfolie, peper en zout.

Begin met het wassen van de sla en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de tomaat, rode ui en avocado in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de sla. Voeg vervolgens de gerookte zalm toe.

Maak een dressing van citroensap, olijfolie, peper en zout. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade met creme fraiche light jumbo of vegetarische paella met halloumi .

Meng de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn, mosterd, honing, zout en peper in een kom. Roer goed om een dressing te maken.

Meng de gerookte zalm, avocado's, tomaten en rode ui in een grote kom. Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar.

Bewaren via Pinterest

Serveer de salade met gerookte zalm en avocado direct of laat de salade een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.

Salade met gerookte zalm en avocado

Tips

  • Vervang de gerookte zalm door gerookte kip of tonijn als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat extra groenten toe aan de salade, zoals paprika, wortel of komkommer.
  • Vervang de olijfolie door zonnebloemolie als je dat lekkerder vindt.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Conclusie

Deze salade met gerookte zalm en avocado is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte combinatie van smaken en texturen, en het is ook nog eens gezond. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Voor meer informatie over het koken met gerookte zalm en avocado, bekijk deze BBC Good Food-recepten en The Spruce Eats-recepten .

Auteur: Anna Meyer