• Hoofdgerechten

Zalm Curry met Paksoi - Een heerlijke maaltijd in 20 minuten

Ingrediëntcalculator

De zalm curry met paksoi is een heerlijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. De combinatie van de zalm met de paksoi maakt deze maaltijd een ware smaaksensatie. Volg de stappen en geniet van deze heerlijd maaltijd.

Zalm curry met paksoi

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 400 gram paksoi, in stukken gesneden
  • 400 gram zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chili poeder, zout en peper toe en roer goed door. Voeg de paksoi toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de zalm toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry 5 minuten zachtjes koken. Voeg de koriander toe en roer goed door. Serveer de zalm curry met paksoi met rijst of naanbrood.

Kooktijd

De kooktijd voor deze zalm curry met paksoi is ongeveer 20 minuten.

Zalm Curry met Paksoi is een heerlijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. De combinatie van de zalm met de paksoi en de kruidige curry maakt deze maaltijd een echte aanrader. Probeer het zelf en maak er een feestmaal van!

Wil je meer weten over het maken van deze heerlijke maaltijd? Kijk dan eens naar recept bobotie zelf maken of wat zit er in bladerdeeg voor meer informatie.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Vervang de zalm door kip of tofu als je vegetarisch wilt eten.
  • Voeg wat extra chili poeder toe als je het wat pittiger wilt hebben.

De zalm curry met paksoi is een heerlijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. Probeer deze maaltijd eens en geniet van de smaaksensatie. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.