• Hoofdgerechten

Regenboog Lasagne met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Regenboog lasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt haar recept voor deze smakelijke maaltijd. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Regenboog lasagne

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik tomatensaus
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram lasagnebladen
  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram ricotta
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram courgette, in plakjes
  • 200 gram paprika, in plakjes
  • 200 gram champignons, in plakjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin het gehakt samen met de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Regenboog Lasagne met Anna Meyer is een heerlijke ovenschotel die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze lasagne is gevuld met verschillende kleuren groenten, zoals courgette, paprika, aubergine en tomaat. De saus is een combinatie van tomatensaus en ricotta. Deze lasagne is een echte aanrader voor iedereen die van een gezonde maaltijd houdt. Wil je meer lekkere ovenschotels maken? Probeer dan ook eens de blauwe kaas saus pasta of de no bake cheesecake zonder gelatine .

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg hier een laag lasagnebladen in. Voeg hier een laag gehaktsaus aan toe en verdeel hierover de helft van de geraspte kaas. Voeg hier een laag ricotta, spinazie, courgette, paprika en champignons aan toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laag lasagnebladen en de rest van de geraspte kaas.

Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voordat je deze serveert.

Regenboog lasagne

Tips

  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt als je vegetarisch wilt eten.
  • Vervang de tomatenblokjes door tomatenpuree als je een stevigere saus wilt.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je de saus wat pittiger wilt maken.

Conclusie

Regenboog lasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd. Voeg wat extra kruiden toe als je de saus wat pittiger wilt maken en vervang het gehakt door vegetarisch gehakt als je vegetarisch wilt eten.

Voor meer informatie over het koken met Anna Meyer, bezoek Anna Meyer's website of