• Hoofdgerechten

Plaattaart met witlof en gerookte zalm - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze plaattaart met witlof en gerookte zalm is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte combinatie van smaken en het is een geweldige manier om witlof te gebruiken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Plaattaart met witlof en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 koppen witlof, in dunne plakjes
  • 200 gram gerookte zalm, in blokjes
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kop Griekse yoghurt
  • 1/2 kop geraspte kaas
  • 1/2 kop paneermeel
  • 1/2 kop boter, gesmolten

Instructies

Stap 1: Verwarm de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Anna Meyer heeft een heerlijke plaattaart met witlof en gerookte zalm gemaakt. Deze taart is een perfecte combinatie van smaken en is een echte aanrader. De plaattaart is gemakkelijk te maken en is een lekker gerecht voor een feestelijke maaltijd. Probeer ook eens de salade met burrata en vijgen of het gerecht met courgette en champignons als bijgerecht.

Stap 2: Kook de witlof

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Kook de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten. Voeg de witlof toe en kook gedurende 5 minuten. Voeg de gerookte zalm, dille, citroensap, zout en peper toe en kook gedurende nog 2 minuten.

Stap 3: Maak de plaattaart

Giet de witlof-zalm-mengsel in een ovenschaal. Meng de Griekse yoghurt, geraspte kaas, paneermeel en gesmolten boter in een kom. Verdeel het mengsel over de witlof-zalm-mengsel in de ovenschaal.

Stap 4: Bak de plaattaart

Bak de plaattaart gedurende 25-30 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.

Tips

  • Je kunt de plaattaart ook maken met andere groenten zoals broccoli, bloemkool of courgette.
  • Je kunt ook andere vissoorten gebruiken zoals tonijn of zalm.
  • Je kunt de plaattaart ook serveren met een salade.

Conclusie

Deze plaattaart met witlof en gerookte zalm is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte combinatie van smaken en het is een geweldige manier om witlof te gebruiken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.