• Bakrecepten

Kerstkoekjes maken: recept en tips van chef Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Kerstkoekjes maken is een leuke manier om de feestdagen te vieren. Met het juiste recept en de juiste tips kun je de lekkerste kerstkoekjes maken. Chef Anna Meyer deelt haar recept en tips voor het maken van de perfecte kerstkoekjes.

Kerstkoekjes maken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, boter, ei, bakpoeder, vanille extract, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een glad geheel. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek met een koekjesvormpje de koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-15 minuten. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Kerstkoekjes maken is een leuke manier om de feestdagen te vieren. Chef Anna Meyer deelt haar recept en tips voor heerlijke kerstkoekjes. Volg haar stappen en je hebt binnen no-time de lekkerste kerstkoekjes!

Voor het maken van de kerstkoekjes heb je de volgende ingrediënten nodig: bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en kaneel. Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het deeg. Rol het deeg uit en steek er met een koekjesvormpje leuke figuurtjes uit. Bak de koekjes in de oven en geniet van de geur die je keuken vult!

Chef Anna Meyer geeft ook tips voor het versieren van de kerstkoekjes. Gebruik bijvoorbeeld glazuur, chocolade of sprinkles. Of maak een lekkere vulling met jam of kwark. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de leukste kerstkoekjes!

Wil je meer lekkere recepten van chef Anna Meyer? Kijk dan eens op haar website voor hoelang moet prei koken of gezonde tiramisu met kwark .

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik koude boter voor het maken van het deeg. Koude boter zorgt ervoor dat de koekjes luchtig en knapperig worden.
  • Gebruik een koekjesvormpje om de koekjes mooi uit te steken. Je kunt ook een glas gebruiken om de koekjes uit te steken.
  • Bak de koekjes niet te lang. Als je ze te lang bakt, worden ze taai en droog.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Als je ze direct van de bakplaat haalt, kunnen ze uit elkaar vallen.

Conclusie

Kerstkoekjes maken is een leuke manier om de feestdagen te vieren. Met het juiste recept en de juiste tips kun je de lekkerste kerstkoekjes maken. Gebruik koude boter voor het maken van het deeg, gebruik een koekjesvormpje om de koekjes mooi uit te steken, bak de koekjes niet te lang en laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Kerstkoekjes

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food