• Hoofdgerechten

Imam Bayildi - Een traditionele Turkse Aubergine met Tomaat

Ingrediëntcalculator

Imam Bayildi is een traditionele Turkse maaltijd die bestaat uit gebakken aubergine met tomaat. Het is een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Volgens het recept van chef Anna Meyer is het een eenvoudig gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Lees hieronder hoe je Imam Bayildi maakt.

Imam bayildi (aubergine met tomaat)

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit. Snijd de tomaten in plakjes en de knoflook in kleine stukjes. Meng de olijfolie, citroensap, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Voeg de knoflook toe en meng alles goed. Voeg de tomaten toe en meng alles nogmaals goed. Vul de aubergines met het tomatenmengsel en leg ze in een ovenschaal. Bak de aubergines in de oven gedurende 25-30 minuten. Bestrooi de aubergines met de gehakte peterselie en serveer warm.

Imam Bayildi is een traditionele Turkse aubergine met tomaat. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. De aubergine wordt gevuld met tomaat, ui, knoflook, olijfolie en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een zomerse avond.

Als je Imam Bayildi wilt maken, moet je eerst de aubergine schillen en in plakjes snijden. Vervolgens kun je de tomaat, ui, knoflook en kruiden toevoegen. Als laatste voeg je olijfolie toe en laat je het gerecht een paar uur marineren.

Als je meer wilt weten over het maken van Imam Bayildi, kun je hier meer informatie vinden. Als je liever een ander gerecht wilt maken, kun je hier een recept voor rocky road vinden.

Tips

  • Gebruik verse tomaten voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de aubergines in de oven bakt.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt.

Conclusie

Imam Bayildi is een heerlijke Turkse maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Volgens het recept van chef Anna Meyer is het een eenvoudig gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Gebruik verse tomaten voor het beste resultaat en voeg wat extra olijfolie toe als je de aubergines in de oven bakt. Probeer deze traditionele Turkse aubergine met tomaat, Imam Bayildi, vandaag nog!

Imam-Bayildi

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.