• Bijgerechten

Witlof in Bladerdeeg Recept - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Witlof in bladerdeeg is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of als lunch. De combinatie van de knapperige bladerdeeg met de zachte witlof is een geweldige smaakcombinatie. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Witlof in bladerdeeg

Ingrediënten

  • 2 stuks witlof
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de witlof in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat. Bestrijk de plakjes met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de witlof in de oven gedurende 10 minuten.

Rol het bladerdeeg uit en leg de plakjes witlof erop. Bestrooi met de geraspte kaas, kappertjes, peterselie, bieslook en knoflook. Bak het gerecht in de oven gedurende 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Witlof in Bladerdeeg. Deze ovenschotel is een echte aanrader voor een gezellige avond met vrienden of familie. De combinatie van de knapperige bladerdeeg met de zachte witlof en de romige kaassaus is een ware smaaksensatie. Probeer het zelf en je zult versteld staan van de smaak!

Wil je nog meer lekkere gerechten maken? Probeer dan ook eens de warme chocomel met slagroom of de pompoensoep met paprika en wortel . Geniet van deze heerlijke gerechten!

Haal de witlof uit de oven en serveer direct. Geniet van je heerlijke witlof in bladerdeeg!

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Tips

  • Je kunt de witlof ook in plakjes snijden en in een ovenschaal leggen. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak in de oven gedurende 10 minuten.
  • Je kunt ook andere kruiden toevoegen zoals tijm, oregano of basilicum.
  • Je kunt ook andere kaassoorten gebruiken zoals Parmezaanse kaas of geitenkaas.

Conclusie

Witlof in bladerdeeg is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. De combinatie van de knapperige bladerdeeg met de zachte witlof is een geweldige smaakcombinatie. Probeer dit recept van Anna Meyer en geniet van je maaltijd!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.