• Lunch

Hartige Wafels maken met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Hartige wafels zijn een heerlijke snack of lunch. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer om de perfecte hartige wafels te maken. Deze wafels zijn een geweldige manier om je dag mee te beginnen of om je lunch mee te verrijken.

Hartige wafels

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, basilicum, tijm, etc.)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Voeg de eieren, melk, boter en olijfolie toe en meng tot een glad beslag.
  4. Voeg de kruiden naar keuze toe en meng goed.
  5. Verwarm een wafelijzer en smeer het in met wat boter.
  6. Giet een klein beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.
  7. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  8. Serveer de hartige wafels warm met wat boter of kaas.

Kooktijd

De kooktijd voor deze hartige wafels is ongeveer 10 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Hartige Wafels gedeeld. De ingrediënten zijn eenvoudig en het resultaat is een heerlijke snack. De ingrediënten die je nodig hebt zijn bloem, bakpoeder, zout, kaas, eieren, melk en boter. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals kruiden, groenten of vlees. Volg de stappen in het recept en je hebt binnen een paar minuten heerlijke Hartige Wafels gemaakt. Hoeveel weegt een ui gemiddeld? Zoete aardappel ovenschotel kip

Kooktips

  • Gebruik versgemalen kruiden voor de beste smaak.
  • Gebruik een kwaliteitswafelijzer voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan het beslag voor een extra smaak.

Conclusie

Hartige wafels zijn een heerlijke snack of lunch. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer om de perfecte hartige wafels te maken. Deze wafels zijn een geweldige manier om je dag mee te beginnen of om je lunch mee te verrijken. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat.

Hartige wafels

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.